_MG_0094

Binnen J’s coffee hebt u de keuze uit diverse soorten en smaken koffie. Onze trots, daar waar het bedrijf mee is gestart is de J’s Premium: onze eigen unieke melange. J’s Premium is een donker gebrande espressoboon, bestaande uit 100% kwaliteit Arabica bonen en heeft dus een mooie volle smaak en veel smaaknuances.

De J’s Premium blend is samengesteld uit een combinatie van de volgende espressobonen:

Espressobonen uit Guatemala

Koffie uit Guatemala wordt beschouwd als één van de meeste smaakvolle en uitgebalanceerde soorten ter wereld. De befaamde Antigua-koffieboon is een Guatemalaans topproduct. De koffie is vermaard om zijn lichtvoetige, fruitachtige frisheid, met een intense bitterzoete chocoladegeur. Hints van boter en karamel, alsmede een licht spoor van ceder (hout) geven deze klassieke bourbon cup (smaak) zijn heldere en evenwichtige karakter.

Espressobonen uit Brazilië

Brazilië is de grootste koffie producent en de tweede grootste verbruiker ter wereld. Vrijwel elke espresso bevat bonen uit Brazilië , het is nagenoeg een essentieel component voor een mooie blend en voegt net dat “zoetje” toe dat de cup compleet maakt.

Een lichte, milde koffie met nootachtige tonen (lees; hazelnoot) en het zoete van zandgebak. Mooie balans tussen lichte karamel en geroosterde chocolade met een hint van fruit op de achtergrond.

De Guatemala en de Brasil zorgen voor de basis.

Espressobonen uit Ethiopië

Ethiopië wordt gezien als de geboorteplaats van koffie: in de bossen van de Kaffa regio groeite ‘coffea arabica” in het wild. Koffie is “‘Bun” of ”Buna” in het Ethiopisch, koffieboon is dus wellicht een verbasterde vertaling van ”Kaffa Bun”. De Coffea Arabica kwam ook al heel vroeg voor in de Harrar regio. Het is heel goed mogelijk dat slaven gevangen uit de bossen koffiebessen kauwden en deze verspreiden in de Harrar regio, waar de Moslim slavenhandelroute doorliep.

Een unieke koffie met romige karamel en chocolade tinten. Aangenaam fris en iets fruitig. Een volle en zeer intense body. Complexe aroma’s van fruit en weer die heerlijke chocolade geur.

De Ethiopië geeft de koffie een licht fruitig tintje.

Espressobonen uit Lingtung

Onze Lintungs zijn van rons Lake Toba, een van de grootste vulkaan kraters/meren in de wereld, die zo’n 25 miljoen jaar geleden zijn ontstaan. Speciaal voor ons met de hand gesorteerd en apart gemilled om zo tot de beste koffie te komen.

Mooi en fijn fruitig (iets pruimig), niet te rins. Medium tot zware body met mooie chocolade en licht kruidige tonen.

De Lingtung zorgt voor het kruidige en extra pit.

Espressobonen uit Panama

Panama was lange tijd een miskend koffieproducerend land. Gelegen tussen koffiegrootheden als Costa-Rica en Colombia werd deze leverancier van Arabica-bonen eenvoudigweg over het hoofd gezien. De laatste jaren wint Panamese koffie echter aan populariteit. Niet in de laatste plaats door de unieke, bloemrijke smaak en consistente kwaliteit. Het district Boquete in de provincie Chiriqui spant de kroon en is ondertussen beroemd om zijn sublieme koffiekwaliteit.

De perfecte klimatologische omstandigheden en de vruchtbare voedingsbodem op en rond de Baru vulkaan dragen hier in hoge mate toe bij.

De eerste indruk is die van een uitgesproken smaak. Allereerst is er de verrassing van een heldere, sprankelende, iets kruidige sensatie. Daarna komen de milde, frisse en de karakteristiek bloemige tonen los. Die gaan een stevig Panamees verbond aan, met een heerlijke dikke body en een fijne, zoete chocolade nasmaak als resultaat.

De Panama geeft de koffie zijn chocolade tinten.