Hieronder vindt u een overzicht van de meestgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Hoe langt duurt het voor ik mijn bestelling ontvang?
Als u op werkdagen voor 12.00 uur uw bestelling aan ons doorgeeft, wordt uw bestelling de volgende werkdag bezorgd.
Hoe kan ik controleren of mijn bestelling succesvol is verwerkt?
Nadat wij een bestelling van u hebben ontvangen, sturen wij u altijd een bevestigingsmail waarin wordt vermeld dat uw bestelling in behandeling is genomen.
Wat moet ik doen als ik een foutieve bestelling heb ontvangen?
U kunt dan contact opnemen met ons. J’s coffee lost het voor u op! Wij zijn telefonisch (074-2782852) en per mail (info@j-coffee.eu) voor u bereikbaar.
Hoe kan ik mijn aankoop betalen?
De betalingen vanuit de webshop verlopen via onze Payment Service Provider Sisow. Wij bieden  u hiermee een veilige en betrouwde manier om te kunnen betalen.
Wat zijn de verzendkosten?
Bij bestellingen vanaf € 100,00 (excl. btw) betaalt u bij J’s coffee geen verzendkosten! Wij zijn genoodzaakt om bij bestellingen < € 100,-- (excl. btw) verzendkosten in rekening te brengen van € 5,95 (excl. btw).
Kopie factuur
Je kunt een kopie factuur krijgen van elke bestelling die je hebt gedaan op de website. Het enige wat je hoeft te doen, is in te loggen in jouw persoonlijke omgeving, en bij MIJN GEGEVENS kijken voor je bestellingen. Daar kun je een PDF factuur downloaden van elke bestelling die je hebt gedaan in het verleden.